Imorgon åker vi!

Imorgon bär det av, hoppas på bra väder! Nu i skrivande stund är gubben och hans bror med tjej på väg från Heby, Dom har precis varit och hämtat upp transporten :-).
Och Marcus och Manne (bror) har fixat det sista på stallet nu på morgonen- så nu är det iaf funktionellt även om det är mycket som ska ordnas än. Dom satte upp boxdörrar som Marcus och jag snickrat själva- och de blev tunga kan jag säga! Får hoppas att de fortfarande sitter uppe när vi kommer tillbaks imorgon, så de inte dragit med sig halva väggen i fallet, haha. Det skulle va nåt det.
Ska bli intressant att se vad det blir för transport- har ingen aning alls. Gud tänk om det är en jättegammal med mörk inredning- ve och fasa! Gubben på stuteriet sa inte så mycket mer än att han hade transporten för mig!
Nu ska jag åka till stallet och packa hästsaker och göra lite fint efter mig. Där är ett annat problem- hur ska jag få plats med alla saker???!!! Har redan kört fyra tunnor med diverse hästsaker till Östervåla och stallet- men har fortfarande en hel del saker kvar, plus fem täcken! Och så har man ju fått en massa julklappar som också ska med - och allt detta ska få plats i bagaget på V70:n.
Oj, just det ja- hunden! Får inte glömma hunden, får inte glömma hunden, måste ta med hunden. . . . .

4 dagar kvar!

Nu är det bara fyra dagar kvar tills jag slutar på jobbet -både spännande, skrämmande och ledsamt. Men det blir säkert bra! Och dagen efter annandagen så kör vi hästarna till Östervåla, får verkligen hoppas på bra väder då! Hittade en stor boggietransport att hyra från Västerbo stuteri- bara 300 spänn/dygn. Det tyckte jag var ett kap :-).
Annars så går Kajsa i hagen- som vanligt för tillfället. Men tänkte att det skulle bli bättre ordning på det efter nyår. Då har jag förhoppningsvis lite mindre att göra och två svägerskor som kan sparka mig i baken :-).
Är iaf på jakt efter en sadel, men tyvärr är ju fröken rätt kort i ryggen. Längden på skirten (om den är hård) får max vara 48 cm. Skulle vilja få tag på en med mjuk skirt (eller en rundskuren) för då kan man ha en större sits istället. Har ju själv ett väl tilltaget arsle och drar 17-17,5 tum i engelsk storlek. Har kollat på en syntetsadel men det står att de passar hästar med rak rygg- och det har hon ju naturligtvis inte. Och bred över manken är hon också, drar säkert vid eller x-tra vid i bomvidd. 

Nån som har nåt bra tips på sadelmärke (western) som kan passa??

Slängde på Kajsa en sadel för ett par dagar  sedan- gick bra, hon stod still. Men var SUUUUUR! Väldigt sur! Öronen va slickade bakåt och hon försökte bita både mig och sadeln. Tror hon va lite extra PMS-ig den dagen, haha.
Och häromdagen, när jag stod och mockade (Kajsa ska alltid vara med då), slängde jag en titt över axeln och såg Kajsa stå och hugga i luften bakom mig. Hon slutade direkt när hon såg att jag såg henne, haha. Jävla häst- men jag älskar henne ändå :-).

Med Kaprifol går allt också bra, förutom lite broddtramp och svullna bakkotor pga av att hon tappade skorna. Men nu är hon skodd igen och bra i benen.


RSS 2.0