Första promenaden i nya omgivningen

Idag har vi varit ute på promenad. Det gick väldigt bra, i början va hon lite uppspelt (med all rätt) men sen lugnade hon ner sig bedtyligt. Vi mötte tre hästar, en hund och en bil. Och allt gick bra, inför hästarna visade hon upp sig - typ ; - Kolla in mig, värsta superbruttan, :-)! Och det är hon ju också, lilla fröken Kavat :-).
Vi övade på att gå efter och stanna när jag stannar, vilket hon gjorde jättebra (idag gick hon faktiskt inte in i ryggen på mig som hon brukar). Sen fick hon gå upp bredvid mig och stanna när jag stannar- funkade det med :-),och hon fick även gå före mig,så att hon får upp självförtroendet (även om det inte är ett problem med henne) att gå först i nya miljöer utan att jag behöver gå före henne. Hon ska helt enkelt lita på mig att det är tryggt och säkert att gå framåt. Och jag ska visa henne att jag litar på att hon klarar ut situationen.
Ömsesidig respekt och förtroende.


Snällare Kajsa?

Kajsa verkar fortfarande trivas i nya stallet och med nya kompisarna. Nu efter lite mer än en vecka så har hon hittat sin plats i gruppen lite bättre- vilket är längst ner. Hon har till och med fått vika sig för B-ponnyn Rombo.
Tycker det är jättebra att hon fått åka ner ett par snäpp på ranglistan, och blir flyttad på istället för att va den som flyttar. Och det verkar som om jag blivit mer intressant också, vilket glädjer mig. Och jag upplever henne som mycket snällare och lugnare, tror nog att det här med lösdrift passar henne utmärkt. Hon är inte alls så vaktande över maten längre,utan man kan gå fram och kolla om hon ätit upp eller sätta på henne täcket under tiden, utan att riskera liv och lem. Men allt som oftast får hon stå helt i fred och äta.
Hade in en ny halmbal (stor) i boxen idag - och det är skoj det tycker Kajsa! Hon ställde sig och buttade på den med bringan och skrubbade huvudet emot den, så tillslut va Kajsas annars ack så rena svarta, långa man och pannlugg fulla med halm. Hon såg ut som en liten fågelskrämma, haha.
Till helgen kommer husse, tänkte att vi skulle gå ut på promenad i omgivningarna då. Husse med vovven och jag med pållen. Träna lite ledövningar och stanna och sånt. Har inte tränat någonting på en hel månad (på order från min tränare), men nu ska jag börja lite igen.
Ska även börja träna lite showmanship (trava på kommando bredvid mig och ställa upp sig och lite sånt)  inför D-tävlingen vi ska iväg på nu till våren. Men inget allvarligt, det är mest för att hon ska få komma ut och träffa andra hästar och komma ut på tävlingsplatser, och för att jag tycker om att ha något att träna inför. En kul grej :-).

Kolla in det här!

http://www.youtube.com/watch?v=ZLSIL3GHOic&feature=related

Någon gång ska jag göra det här! Om det blir med Kajsa eller inte, det får tiden utvisa. Men någon gång inom en snar framtid ska jag göra detta. Och jag kan lova att det framöver kommer bli mååånga ko-clinics med Kajsa och att en quarter med kosseblod kommer att  inhandlas :-).

Och förresten, näst nästa onsdag (13/2) drar hårdträningen igång igen. DUBBEL- LEKTION för Rolf.....Jag ser fram emot det med skräckblandad förtjusning- för jag vet att jag inte kommer kunna gå normalt på flera veckor efteråt, om jag inte till och med avlider av träningsvärkssmärtor. Kanske ska boka in besök hos massör direkt efteråt....

Ska dessutom börja rida på Forsnäs Gård eller numera Hillside Ranch. Red på Lakene gård förut, men hästarna där hade för låg utbildningsnivå för att lära mig något (vilket Rolf också tyckte),så därför ska jag börja på Forsnäs istället :-). Ska bli väldigt kul att se vad de har för hästar där.

RSS 2.0