För mycket att göra och för lite med tid.

Som rubriken kanske antyder så har jag djävulskt mycket att göra för tillfället - vilket är anledningen till att det inte har blivit så mycket skrivet här på sistone.
Och inte har det blivit så mycket pyssel med hästarna på sistone heller, mer än ha sett till de grundläggande faktorerna för överlevnad typ, haha.
Kajsa och Kaprifol kommer mycket bra överens nu - de första två veckorna va det inte så kan jag meddela. Kajsa har fått sig både en,två och hundratalet sparkar och blivit dängd in i stallväggen (det är numera bucklor lite varstans på den plåtbeklädda innerväggen) ett antal gånger. Men nu har lugnet lagt sig över hästflocken och rangordningen fastställd. Kajsa ville inte riktigt ge upp när det gällde ledarskapet, utan fröken Kavat var mycket kaxig stundtals. Kanske säger en hel del om hur hon är i humöret och hennes självbild som jordens okrönta drottning, när hon sätter upp sig emot ett 18 år äldre sto. Men hon fick  se sig slagen till slut och nu står de gärna och hänger i en liten hög med halsarna över varann.
Stallbygget i Östervåla framskrider väl något sånär enligt planerna, även om det finns mycket kvar att göra. Har tvättat ur hela stallet och målat några väggar. Till helgen ska vi gjuta igen foderbordet (som har krubbor) så att det blir plant och sätta upp boxväggar, boxdörrar, foderbordsinredning (så de inte kan gå upp på det,nackbom och sånt), förhoppningsvis måla lite till och dela upp hagen till en vinterdel. Plus gjuta igen gamla skitrännor.
Förutom allt med stallet ska jag hinna jobba (med kassa arbetstider), plugga, äta, sova, mocka, fodra, borsta, köra foder, planera flytt, packa grejer, köpa julklappar, motionera hunden, va social med vänner, åka tvärs över Sverige till pojkvän 2 ggr/månad, bygga sovrum med mera, med mera. Summa sumarum- jag klappar snart igenom av stress, TACK GODE GUD för att det nu bara är 5 1/2 vecka kvar tills jag slutar jobba och flyttar.
Sen är jag ledig i tre veckor innan skolan börjar. Ja, typ iaf...fast då ska man ju flänga runt som en tetting på jul kors och tvärs över Sverige, packa upp saker i nya hemmet, planera nyårsfest, fira nyår, återhämta sig från nyår, kolla upp vart skolan ligger, köpa nya kläder, va nervös inför skolstart, börja plugga, jobba extra, rida in häst, betäcka häst, träna häst, åka hem å hälsa på, bygga ducshrum och altan vid sommarstuga, hinna va social. . . En stuga långt ute i skogen med självhushåll börjar bli allt mer lockande.
Fast nu ska man ju va positiv här- det är ju bara runt 40 år kvar till pension och kanske 60-70 år kvar tills man dör- då blir det nog lugnt, haha.


RSS 2.0