Rygghängande

Tjoho!
Nu har jag så smått börja hänga lite på Kajsas rygg. Sadeln har hon på sig också - fast med den är det inga problem alls, bara att slänga på.  Men hon försöker ju bitas, men det gör hon oavsett vad man än gör med henne. Men jag kör med ignorera-metoden och fortsätter med mitt och låtsas inte om henne. Och tro mig - det är det enda som fungerar på den där lilla damen.
Ja, just det ja- rygghängandet. Har en pall som jag ställer bredvid henne när hon står i stallgången och så står jag på pallen och hänger över ryggen på henne. Inga större problem, förutom att hon försöker bita mig då, förstås, men som sagt så börjar man ju bli aningen immun mot det. Men hon står stilla i alla fall :-).
Det är väl så långt jag kommit med det, och så småningom ska jag väl ta ut henne och hänga lite på utsidan av stallet också.
Imorgon ska jag tömköra lite igen, ska nog ta en promenad upp i skogen och gå i en liten oplogad uppförsbacke för att träna lite rumpa. Är ju tyvärr rätt plant här, så man får ta tillvara på snön som gör de små backarna som finns lite jobbigare.
Sen ska Kajsa få lite vila i ett par dagar, medan jag åker hem till "Värmeland du sköna" och hälsar på.

Och nu är det bara lite mindre än två dygn kvar till nästa lektion för Fifi :-)! Det är banne mig värt vartenda litet öre!
Jag har ridit VM-hingst!


Men det  är inte jag på bilden - men snart så :-)!

Igår  var jag iväg på första lektionen för Fifi Blomqvist, utanför Björklinge. Det var en jättefin anläggning och Fifi var en väldigt bra instruktör.
Och jag fick rida avelshingsten, och fd. VM- hästen Jacs Deducation!! Otroligt härlig häst, men som ändå inte gav bort allt gratis, utan man fick kämpa lite. Men när man hittade de rätta knapparna gick han kanon, så jag ser verkligen fram emot kommande lektioner!
Man gick därifrån helt euforisk och jag längtar verkligen tills jag kommit så långt med Kajsa att jag kan ta med henne dit för lite träning :-).
Så nu ska jag sticka iväg till stallet (superpeppad sen igår) och tömköra Kajsa lite grann :-).

Nu är mitt liv också rätt fantastiskt ;-)!

Updates!Kanske tid att uppdatera lite på den här sidan och berätta vad vi haft för oss sen senast!

Hästarna har installerat sig i nya stallet och en de har även fått en ny kompis. Tog ungefär en vecka efter ankomsten så köpte min ena svägerska en häst, så nu står hennes Kalle (komiskt va - Kalle och Kajsa, haha) i stallet också.

Lösdriften är inte klar än, så just nu tar vi in och ut dom och på nätterna står de tillsammans i gruppbox, vilket fungerar utmärkt. Sen ska vi öppna upp från stallet så att de kan gå ut och in som de vill. Måste bara fixa den väl tilltagna höjdskillnaden från dörren ner till marken först.


Har köpt en sele till Kajsa, så nu har jag tagit upp tömkörningen igen :-). Det går faktiskt riktigt bra, hon går på jättefint och har inga problem att lämna de andra hästarna. Inte heller att gå rakt ut i skogen och skita fulltständigt i att jag inte alls hade tänkt  tömköra i en tät tallplantering. . . . .

Har även skaffat ett bett till fröken- ett tredelat, ljusblått (haha) syntet med äppelsmak. Fast jag vet inte om det smakade så mycket äpple. Provtuggade, men jag kunde då inte känna nåt .
Kajsa har fått ha det på sig en liten stund i hagen varje dag för att vänja sig vid det.
Men igår gick vi en sväng med tränset och tyglar på och övade på att stanna och svänga. Hade grimman med grimskaft på henne också, i fall man skulle behöva dra lite hårdare, så man inte drar i munnen.
Hon skötte sig riktigt bra, även om tungan var på alla möjliga och omöjliga ställen kring det där bettet. Men hon stannade direkt när jag tog lite i tyglarna och följde med jättebra när jag drog lite i vänster eller höger :-).
Men hon lyssnar ju även kanon på rösten, så hon stannar ju direkt man säger ptroo (om hon nu inte ser nåt intressant som hon måste kolla upp ) och börjar trava när jag gör pussljud.

Så jag är mycket nöjd med hennes framsteg så här långt!

Med häst nr 2, Kaprifol är det också fina fisken. Hon går och skrotar i hagen och väntar på våren och den stundande betäckningen! Hade sett ut en jättefin hingst från Flyinge, Easy Boy, men nu hade de uppdaterat sidan och naturligtvis skulle han inte gå i avel det här året. Jävligt typiskt, så nu måste jag hitta någon ny hingst. Och jag som hade fallit som en fura för Easy Boy . . .


RSS 2.0